Sport11 nov '12 22:34Aangepast op 12 nov '12 07:56

Robben: Duitsland is verder dan Nederland

Auteur: Fleur de Bruijn

Het is goed dat Nederland oefent tegen Duitsland zodat het Nederlands elftal zich kan meten met een betere tegenstander.

Dit zei Arjen Robben zondag tegen BNR’s Thomas Schuurman. “Een fitte Arjen Robben speelt bij mij altijd”. Louis van Gaal zei dit ruim een maand na weer een nieuwe blessure van Robben. De aanvaller is inmiddels weer fit en speelde met zijn club Bayern München afgelopen week twee keer de volle 90 minuten in vier dagen tijd.

Morgen meldt hij zich in Noordwijk waar Oranje zich gaat voorbereiden op de oefeninterland van woensdag tegen Duitsland.

Er zitten genoeg collega's van Bayern bij Die Mannschaft, hoe leeft zo'n wedstrijd?

“Ja dat leeft. Het zijn sowieso hele bijzondere wedstrijden.”

Ook als het drie keer in een jaar is?

“Ik denk dat Duitsland voor ons, in de fase waarin we zitten met het Nederlands elftal, een hele goede tegenstander is. In de kwalificatiepoule loopt het natuurlijk super, alleen dit is een tegenstander van een iets ander formaat. Ik denk dat het voor ons nu belangrijk is dat wij ook tegen een tegenstander van het kaliber Duitsland spelen. Dan kunnen we ons daaraan meten, want ik denk dat Duitsland op dit moment verder is.”

Je zei laatst tegen de collega’s van de NOS dat je soms denkt aan stoppen vanwege je blessures. Is dat iets waar je met de bondscoach over gesproken hebt?

“Nee, maar ik heb hem na dat interview niet meer gezien.”

Heb je er met mensen binnen de club over gesproken?

“Niet eens zozeer.”

Omdat het misschien een beetje een opwelling was?

“In dat interview ben ik gewoon heel eerlijk geweest en heb ik gezegd dat deze gedachte weleens door mijn hoofd heeft gespookt. Ik denk dat mensen die mij heel goed kennen deze uitspraak beter kunnen begrijpen. Dat is (het interview red.) gewoon iets heel eerlijks geweest en daar is nogal wat reactie op gekomen, dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Maar het is nu eenmaal iets wat de afgelopen twee jaar wel door mijn hoofd heeft gespookt.”

Van Gaal zei laatst: een fitte Robben speelt altijd, wat heeft dat met jou gedaan?

“Ja wel veel, daar heb ik de bondcoach ook nog persoonlijk voor bedankt, voor dat vertrouwen, voor die steun.”

Kun je de relatie tussen jullie eens uitleggen?

“Ik heb met hem natuurlijk intensief samengewerkt bij de club (Bayern red.), dus wat dat betreft hebben we een goede relatie en kennen we elkaar denk ik door en door. Hij weet wat ik doe als ik geblesseerd ben en hoe ik dan train en revalideer. Ik denk dat hij daarin zijn vertrouwen heeft uitgesproken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen