Sport18 feb '12 14:37

Wüst eerste op WK allround

Auteur: Bart Tuinman

Ireen Wüst gaat na de eerste dag van het wereldkampioenschap allround aan de leiding. Ze eindigde zaterdag op de 3000 meter knap als tweede net achter de Tsjechische Martina Sablikova.

Eerder werd Wüst in Moskou derde op de 500 meter. Wüst heeft in de tussenstand een kleine voorsprong op de Canadese Christine Nesbitt. Sablikova is voorlopig derde. Linda de Vries legde de 3 kilometer af in 4.07,06. Dat was de derde tijd. In het klassement staat De Vries vierde.

Sven Kramer
Het leek er even op dat het WK voor schaatser Sven Kramer alweer opzat. De titelfavoriet was in Moskou dicht bij diskwalificatie, toen hij in zijn rit tegen de Zuid-Koreaan Lee Seung-hoon op de 500 meter met zijn schaats over de blauwe streep ging.

Televisiebeelden
Na bestudering van de televisiebeelden door de wedstrijdleiding kon Kramer opgelucht ademhalen. De Fries was maar één keer met zijn schaats de blauwe lijn volledig gepasseerd. Dat mag. Pas bij twee "overtredingen" volgt diskwalificatie. Kramer leek twee keer in de fout te gaan, maar bij de eerste keer overschreed zijn schaats niet volledig de lijn.

Geluk
Kramer gaf toe dat hij geluk had gehad. "Ik ging over de lijn, maar niet ver genoeg. Ja, ik heb geluk gehad. Ik ben er nog in. Die 500 meter was op zich wel oké", keek de Fries terug op de moeizame opening.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen