Sport12 dec '11 15:17

Applaus voor Cruijff

Auteur: Marjan van den Berg

Johan Cruijff heeft veel applaus gekregen toen hij maandagmiddag binnenliep in de zaal waar Ajax de aandeelhoudersvergadering ging houden.

Honderden aandeelhouders van Ajax zijn maandagmiddag naar de algemene vergadering van aandeelhouders gekomen.

Steven ten Have, voorzitter van de rvc, zit de vergadering voor. De directie van Ajax en alle leden van de rvc, inclusief Johan Cruijff, zitten ook achter een lange tafel op een podium.

Voorzieningenrechter
De voorgenomen benoeming van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom als directeuren is vanwege een uitspraak van de rechter maandag van de agenda gehaald.

De voorzieningenrechter wil dat de aandeelhouders zich uitspreken over de vraag of "de lijn-Cruijff", of "de lijn-Van Gaal" moet worden gevolgd. Maar dat gebeurt maandag nog niet omdat een dergelijk agendapunt niet ruim van te voren is aangekondigd.

Vertrek rvc
De vereniging Ajax bezit van 73 procent van de aandelen. De ledenraad, de spreekbuis van de vereniging, wil dat de hele rvc vertrekt. Cruijff volgt dat advies graag op als medecommissarissen Ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids dat ook doen. Als de huidige rvc vertrekt, lijkt de komst van Van Gaal van de baan.

Gerelateerde artikelen