Sport7 dec '11 13:43

Cruijff zelf aanwezig bij Ajax-proces

Auteur: BNR Webredactie

Cruijff is ongrijpbaar en gaat zijn eigen gang, maar vandaag is dat anders. De rechter moet er aan te pas komen om bij Ajax rust in de tent te brengen.

Johan Cruijff is woensdagmiddag naar de rechtbank in Haarlem gekomen voor het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen de nv Ajax en de commissarissen Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer.

Van Gaal
De beroemde nummer 14 is het niet eens met de aanstelling van interim-directeuren Martin Sturkenboom en Danny Blind en de beoogde benoeming van directievoorzitter Louis van Gaal.

Cruijff buitenspel
Cruijff is als commissaris buiten de onderhandelingen met dat drietal gehouden. Hij vindt de aanstellingen ook in strijd met het technisch beleid van Ajax.

Het team-Cruijff bestaat uit 14 man. Naast jeugdtrainers Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Marc Overmars, Jaap Stam, Ronald de Boer, John Bosman, Bryan Roy, Dean Gorré, Orlando Trustfull en Michel Kreek hebben ook looptrainer Ruben Jongkind, mental-coach Derk de Kloet en manager Lydia Fritz-van der Moot zich bij hem aangesloten. Van die 14 is alleen Bergkamp niet aanwezig.

Weinig supporters
Het kort geding begon om 13 uur. Niet al te veel supporters van Ajax wonen de zitting bij, vertelde BNR-verlsaggever Thomas Schuurman woensdag. "De juristen spreken elkaar toch een beetje tegen. De grote vraag is natuurlijk: is de benoeming van Van Gaal, Blind en Sturkenboom rechtsgeldig?"

Gerelateerde artikelen