Sport5 jan '12 16:24

Heerenveen en Jans uit elkaar

Auteur: Marjan van den Berg

Ron Jans vertrekt na dit voetbalseizoen bij sc Heerenveen. Dat meldt de club na overleg met de trainer.

Jans is bezig aan zijn tweede seizoen bij sc Heerenveen. In zijn debuutjaar eindigde hij met de club als twaalfde in de eredivisie. Nu staat Heerenveen, halverwege de competitie, op de zevende plaats.

Evaluatie
Na het teleurstellende eerste seizoen overleefde Jans begin juni de evaluatie. Hij kreeg wel een andere assistent, namelijk Henk Herder als vervanger van Raymond Libregts. Ook werden oud-spelers Jeffrey Talan en Tieme Klompe aan de technische staf toegevoegd.

Andere weg
Dit seizoen gaat het beter met Heerenveen, maar toch wil de club straks verder met een andere trainer. Volgens voorzitter Robert Veenstra wil Ron Jans zelf ook weg: "Wij zijn beiden tot de conclusie gekomen dat wij een andere weg in willen slaan."

Werkrelatie
Over de precieze redenen wil de voorzitter zich niet uitlaten. Dat het niet zou boteren tussen Jans en de club, is volgens Veenstra "absolute nonsens".

Volgens hem is de werkrelatie prima. "Natuurlijk is er wel eens wat en hebben wij ook wel beslissingen genomen waar Ron misschien niet altijd even blij mee was (.....) maar dat is absoluut niet de reden."

Het is nog niet bekend wie Jans bij Heerenveen opvolgt. Veenstra wil nog niets kwijt over mogelijke kandidaten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen