Sport8 mei '12 21:53

'Lesje in nederigheid voor FC Twente'

Auteur: Fleur de Bruijn

Een lesje in nederigheid. Zo omschreef voorzitter Joop Munsterman van FC Twente dinsdag de teleurstellende zesde plaats voor zijn club in de eindstand van de eredivisie.

“We hebben nu eenmaal de derde begroting van Nederland,'' liet hij bij de NOS weten. “Als je het zo bekijkt, was een derde plaats ook een heel reële optie. Tot en met de overwinning tegen PSV hebben we ook echt gedacht dat het erin zat. Maar het is niet gelukt. Het zij zo.''

Rust in de club
Van enige paniek of stress is volgens Munsterman geen sprake bij FC Twente. “Ik moet zeggen dat er volkomen rust heerst in de club. We weten precies waarmee we bezig zijn. Dat geeft een heel goed gevoel. En volgend seizoen komt het echt wel goed hoor.''

Ondanks de lage klassering en de 4-2 nederlaag bij VVV-Venlo afgelopen zondag heeft FC Twente zich wel verzekerd van Europees voetbal. De Tukkers krijgen het ticket door de hoge klassering in het Fair Play-klassement. De equipe van Steve McClaren moet wel de play-offs om Europees voetbal spelen, omdat het elftal met een overwinning in die nacompetitie later in Europa kan instromen.

Adriaanse
Tegen NuSport vertelde Munsterman dat hij graag met Co Adriaanse om tafel zou willen. Adriaanse werd halverwege het seizoen ontslagen bij FC Twente omdat hij slecht met de spelersgroep en de andere coaches overweg zou kunnen. Adriaanse had geen begrip voor de beslissing en er is geen contact meer geweest tussen hem en Joop Munsterman. "Ik wil wel ontzettend graag weer eens met Co om de tafel."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen