Sport14 apr '12 19:13

De ontknoping: AZ is aan zet

Auteur: Thijs Baas

En weer komt de ontknoping van de Eredivisie een stapje dichterbij. AZ lijkt even in de 'drivers seat' te zitten: klampt het aan bij Ajax of loopt het (definitief?) uit op PSV?

In Eindhoven is om kwart voor zeven vanavond afgetrapt voor de kraker PSV-AZ. En daar staat, zoals bekend, veel op het spel. De grote vraag is of PSV de bittere pil van de nederlaag van vorige week tegen RKC Waalwijk verwerkt heeft, of dat de ploeg ook onder Philip Cocu er niet in slaagt zich aan het wisselvallige niveau te onttrekken.

Voor AZ geldt ongeveer het omgekeerde: na de pijnlijke uitschakeling in de Europa League tegen Valencia wist de ploeg van Gert-Jan Verbeek de dieseltrein toch weer goed op de rails te krijgen. Maar ja, in een kolkend Philips Stadion kan alles toch weer anders lopen dan het inmiddels naar verluid opgeheven verbond van voetbalanalytici met zoveel stelligheid voorspelt.

Wonder
En dan spelen vanavond ook nog de titelpretendenten Feyenoord, FC Twente en sc Heerenveen. Als die allemaal hun wedstrijd winnen, blijft het sowieso weer een weekje spannend bovenin de Eredivisie. Maar het zou de spanning sowieso ten goede komen als Ajax zo vriendelijk is om morgen een puntje te verspelen tegen De Graafschap. Dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, is deze competitie al vaker bewezen...

Het programma voor dit weekend:

 

 

De stand vóór de competitieronde van dit weekend ziet er als volgt uit:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen