Sport3 mei '12 16:32

Oud-minister Wijers beoogd voorzitter rvc Ajax

Auteur: Bart Tuinman

Oud-minister Hans Wijers is de beoogde voorzitter van de nieuwe raad van commissarissen van Ajax. Dat zegt de directie van de landskampioen.

Wijers nam vorige maand afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van chemieconcern AkzoNobel.

Minister
Econoom Wijers was van 1994 tot 1998 minister van Economische Zaken. Hij wordt tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (bava) op 14 juni op Sportpark De Toekomst voorgedragen. Oud-speler Theo van Duivenbode en Leo van Wijk, oud-topman van de KLM, kunnen tijdens die bijeenkomst eveneens worden benoemd als lid van de rvc.

Cruijf
Wijers sprak onlangs met Van Duivenbode en Van Wijk in Barcelona met Johan Cruijff over de bestuurlijke en sportieve toekomst van Ajax. De legendarische nummer 14 stapte onlangs als vijfde en laatste commissaris van de oude rvc op. Hij blijft als topadviseur aan Ajax verbonden.

Cruijff pleitte eerder deze week voor de aanstelling van Van Duivenbode als interim-directeur. In die tijdelijke functie zou hij de huidige directieleden Jeroen Slop en Henri van der Aat kunnen bijstaan.

Aandeelhouders
De voorgenomen benoeming van de drie nieuwe commissarissen wordt ondersteund door de drie grootste aandeelhouders van AFC Ajax NV, die samen meer dan 90 procent van de aandelen bezitten. Ook de ondernemingsraad van Ajax kan zich vinden in deze drie aanbevelingen.

In de komende periode zullen nog twee personen geselecteerd worden om tot commissaris benoemd te kunnen worden. Uiteindelijk zal de rvc van Ajax derhalve weer uit vijf personen bestaan. De nieuwe rvc gaat dan op zoek naar een algemeen directeur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen