Sport9 mei '12 22:42

Atletico Madrid wint Europa League

Auteur: Pieter van den Akker

Atletico Madrid heeft in het Spaanse onderonsje met Atletic Bilbao de Europa League in de wacht gesleept. De ploeg van de Argentijnse trainer Diego Simeone won de finale met 3-0.

Image

De Colombiaanse topschutter Radamel Falcao scoorde twee keer in de eerste helft. In de slotfase bepaalde de Braziliaan Diego de eindstand op 3-0.

De Spaanse ploeg zegevierde in 2010 tijdens de eerste editie van de EL, de opvolger van de UEFA Cup, ook al. De club veroverde daarna in dat jaar ook de UEFA Super Cup.

Falcao bracht zijn totaal in de EL op 12 treffers, exclusief de voorronde. Daarmee werd hij topscorer, met 2 treffers meer dan Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlandse spits van Schalke 04 eindigde weliswaar op 14 doelpunten, maar hij maakte er vier in de voorronde.

Falcao gaat Ronaldo achterna
Falcao was vorig seizoen ook al topscorer van de Europa League. Namens eindwinnaar FC Porto bracht hij toen 18 treffers op zijn naam. In de finale maakte hij tegen SC Braga het enige doelpunt (1-0). Falcao is na Ronaldo (Barcelona 1997 en Internazionale 1998) de tweede speler die in opeenvolgende Europese finales tot scoren komt voor verschillende clubs.

Frédéric Kanouté scoorde voor Sevilla zowel in de eindstrijd van de toenmalige UEFA Cup in 2006 en 2007.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen