Sport8 jan '12 21:01

Jans verlaat trainingskamp SC Heerenveen

Auteur: BNR Webredactie

SC Heerenveen-trainer Ron Jans heeft het trainingskamp van zijn club in Portugal zondag verlaten. Dat heeft te maken met privé-omstandigheden.

Jans leidde zondagmiddag nog wel de eerste training van de Friezen in Albufeira, maar nam daarna alweer afscheid van zijn staf en spelers.

"Ik moet noodgedwongen terug naar Nederland, maar daar heeft de groep alle begrip voor'', wilde Jans erover kwijt. De Friezen blijven een week in de Algarve, waar ze oefenwedstrijden spelen tegen Bayer Leverkusen en Hannover 96.

RKC wint van Ballack en co
Bayer Leverkusen speelde zondag al een oefenwedstrijd tegen een andere Nederlandse club: RKC Waalwijk. Verrassend genoeg wist RKC dat oefenpotje te winnen. De Waalwijkers versloegen in Lagos de Duitse topclub met 3-1.

Leverkusen, dat in de achtste finales van de Champions League staat, nam kort voor rust de leiding door een benutte strafschop van Stefan Kiessling. RKC sloeg in het laatste half uur toe door treffers van Aaron Meijers, Karim Fachtali en Roald van Hout. Bij Leverkusen deden grote namen mee als Michael Ballack, Simon Rolfes en Andre Schürrle.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen