Sport9 dec '11 09:31Aangepast op 9 dec '11 10:52

Ajax dupe van ruzie bij Zagreb [update]

Auteur: BNR Webredactie

De grote nederlaag van Dinamo Zagreb tegen Olympique Lyon (1-7) zou bewust tot stand zijn gekomen. De Kroaten zouden zo hun trainer eruit hebben willen helpen.

Volgens de Kroatische website Net.hr zou er in de rust ruzie zijn uitgebroken in de kleedkamer van Dinamo. De voetballers lagen al een tijdje in de clinch met hun coach Krunoslav Jurcic en wilden met een grote nederlaag zijn ontslag tot stand brengen, meldde De Telegraaf vrijdag op basis van Kroatische bronnen.

Door de opmerkelijk ruime zege van Olympique Lyon werd Ajax toch nog uitgeschakeld in de Champions League. De wedstrijd tussen Zagreb en Lyon is al twee dagen onderwerp van menig gesprek. De term omkoping valt vaak.

Knipoog-Kroaat
De Kroatische verdediger Domagoj Vida raakte in opspraak door een knipoog die hij een Franse speler gaf na een tegengoal. Op foto's die op internet circuleren is te zien dat Vida een gokkantoor uitloopt met een papiertje in z'n hand. De beelden stammen uit 2008, maar het heeft er veel van weg dat hij wel van een gokje houdt.

Lyon boos op Ajax
Het bestuur van Olympique Lyon is boos over de verdachtmakingen die Ajax heeft geuit naar aanleiding van de uitslag van 1-7 van de Franse club in de Champions Leaguewedstrijd tegen Dinamo Zagreb van woensdag. "Dit is beledigend en onaanvaardbaar voor de club Olympique Lyon, de spelers en de supporters'', valt te lezen op de website van Lyon.

"Ajax is na de nederlaag en uitschakeling aangeslagen en probeert nu een verklaring te vinden'', gaat het verder. "Ajax zal moeten weten dat wij ons zullen verdedigen met alle wettelijke middelen, om de schade te vergoeden die nu wordt aangericht.''

 

 

Gerelateerde artikelen