Sport8 dec '11 15:21Aangepast op 8 dec '11 16:11

UEFA: geen verdacht gokgedrag [update]

Auteur: BNR Webredactie

Rondom het Champions League-duel tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon (1-7) heeft zich vooralsnog geen verdacht gokgedrag voorgedaan. Dat stelt de UEFA.

De Europese voetbalbond UEFA heeft dat na een eerste onderzoek met het Betting Fraud Detections System (BFDS) laten weten.

"Tot nog toe heeft dit systeem geen ongewone wedpatronen laten zien rond de wedstrijden van woensdag die aanleiding geven tot een onderzoek'', stelt de UEFA.

Omkoping
Met het systeem worden per seizoen 29-duizend wedstrijden op onregelmatigheden op het gebied van omkoping onderzocht, waaronder alles duels van de UEFA. Er staan gegevens in van ruim 400 wedkantoren.

Verdacht
De UEFA gaat wel bekijken hoe de spelers zich op het veld tijdens de wedstrijd hebben gedragen. "We zijn in afwachting van de rapporten van de scheidsrechters en de andere officials en of zij tijdens het duel iets verdachts hebben geconstateerd. Als de rapporten twijfel oproepen, zouden we een onderzoek kunnen instellen.''

De Franse en Belgische gokautoriteiten lieten donderdag weten onderzoek te doen naar bepaalde weddenschappen die woensdag zijn gedaan.

KNVB
De voetbalbond KNVB heeft de gang zaken rond het duel aangekaart bij de UEFA. "Als bond kunnen we zelf niets doen omdat het om een Europese wedstrijd gaat. We kunnen dingen wel aankaarten bij de UEFA en dat hebben we donderdagochtend gedaan. Maar de UEFA heeft ons laten weten dat er geen concrete aanwijzingen zijn om een onderzoek in te stellen'', zei een KNVB-woordvoerder.

Fransen: niets verdachts
De Franse toezichthouder op het gokwezen heeft donderdag na onderzoek laten weten dat er geen verdachte activiteiten zijn geweest rond het duel Dinamo Zagreb - Olympique Lyon (1-7). De autoriteit had een onderzoek ingesteld wegens het vreemde verloop van het duel.

Gerelateerde artikelen