Sport28 nov '11 09:17

Cruijff: opstand der sporters is aangebroken

Auteur: BNR Webredactie

In zijn wekelijkse Telegraaf-column zet Johan Cruijff maandag uiteen waarom hij en tien trainers juridische stappen ondernemen tegen de overige vier rvc-leden. "De tijd is voorbij dat sporters over zich heen laten lopen".

Cruijff en de jeugdtrainers beschouwen de benoemingen van Martin Sturkenboom, Danny Blind en Louis van Gaal bij Ajax als niet rechtsgeldig. De gang naar de rechter was volgens Cruijff niet meer te vermijden. "We willen een duidelijk signaal afgeven, dat de tijd voorbij is dat sporters over zich heen laten lopen".

Zelf wil hij trouwens op de achtergrond blijven, want het is tijd voor een nieuwe generatie, aldus Cruijff. "Mijn generatie moet juist een stap terug doen en beschikbaar zijn voor de nieuwe en ambitieuze groep voetballers die Ajax terug naar de Europese top wil brengen."

Volgens Cruijff zou Louis van Gaal er hetzelfde over moeten denken. "Mensen als Louis en ik moeten de macht niet meer willen. Wij zijn zestigers die onze ervaring aan de jongere generatie moeten aanbieden. Er komt een nieuwe tijd aan waarin ex-sporters het roer overnemen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen