Sport1 aug '12 12:05Aangepast op 1 aug '12 14:38

Degenschermer Verwijlen naar achtste finales

Auteur: Pieter van den Akker

Degenschermer Bas Verwijlen reageert op BNR strijdvaardig op zijn uitschakeling: "Ik weet gewoon dat ik het kan, die medaille gaat komen. Of het nu over 4 of 8 jaar is."

Degenschermer Bas Verwijlen die vooraf een goede kans leek te hebben op een medaille werd woensdagmiddag door de Duitser Jörg Fiedler uitgeschakeld in de achtste finales van het olympisch toernooi. Hij verloor met 15-8:

"Die jongen zat zo potdicht zoals wij dat noemen. Ik kwam er niet doorheen en ik kon mijn tactiek niet uitvoeren. Daar baal ik enorm van.", zegt hij tegen BNR's Paul van der Linden.

Goed in vel
De 28-jarige Brabander ontdeed zich in de eerste ronde nog vrij eenvoudig van de Braziliaan Athos Schwantes met 15-10: "Ik zat lekker in mijn vel tegen die Braziliaan", zegt Verwijlen op BNR.

Maar door de nederlaag tegen Fiedler zit zijn olympische droom erop. Voor nu dan tenminste, want Verwijlen kondigt gelijk aan dat hij er na een korte vakantie met zijn vriendin weer vier jaar tegenaan gaat.

Hooggespannen verwachtingen
Fiedler kroonde zich in 2011 tot Europees kampioen door Verwijlen in de finale te verslaan. Vier jaar geleden bereikte Verwijlen in Peking nog de kwartfinales. Vooral vanwege zijn uitstekende prestatie op de mondiale titelstrijd waren de verwachtingen hooggespannen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen