Sport28 nov '11 22:15

Mollema wielrenner van het jaar

Auteur: BNR Webredactie

Bauke Mollema (25) is voor het eerst in zijn loopbaan tot wielrenner van het jaar gekozen. Marianne Vos werd voor de zesde keer op rij wielrenster van het jaar.

Mollema kreeg op het wielergala in Den Bosch de voorkeur boven zijn Rabo-ploeggenoot Steven Kruijswijk en Wout Poels van Vacansoleil-DCM. Hij werd gekozen door de lezers van Wielerland Magazine en oud-profs die verenigd zijn in de Club48.

Mollema volgt ploeggenoot Robert Gesink op, die de laatste drie jaar de trofee won. Mollema eindigde dit jaar als vierde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. In die ronde veroverde hij ook de puntentrui.

Wielrenster
Marianne Vos van Nederland Bloeit, bleef ploeggenote Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild (AA Drink) voor. Vos sloot het wielerjaar af als nummer 1 op de UCI-ranking. Ze won de Giro Donne, veroverde de wereldtitel in het veld, werd wereldkampioene scratch op de baan en haalde de zilveren medaille binnen bij de WK op de weg. Verder won ze nog de Holland Ladies Tour.

Belofte
Lars van der Haar is in Den Bosch uitgeroepen tot de belofte van het jaar. De 20-jarige renner uit het Rabobank-Giant Offroad Team heerste vorige winter in het veldrijden. Hij veroverde de nationale -, Europese - en wereldtitel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen