Sport12 feb '12 16:41Aangepast op 13 feb '12 15:20

PSV pakt koppositie terug

Auteur: Anne-Greet Haars

Door een simpele overwinning (4-1) op De Graafschap kwamen de Eindhovenaren weer aan kop van de eredivisie, al liet PSV wel een kans liggen om wat het doelsaldo betreft flink afstand te nemen van AZ.

De ploeg van trainer Fred Rutten gaf de eerste 45 minuten vol gas en besliste daarin al de wedstrijd.

Prachtige aanvallen
PSV verwende het publiek in de eerste helft met prachtige aanvallen en mooie doelpunten. Na rust liet de ploeg uit Eindhoven het tempo echter zakken, tot ongenoegen van Rutten die met drukke armgebaren tevergeefs probeerde zijn elftal weer een versnelling hoger te laten spelen. Zodoende liet PSV een uitgelezen mogelijkheid liggen flink aan het doelsaldo te werken.

Europese confrontatie
Na een half uur stond het namelijk al 3-0 in het Philips Stadion en begon het publiek voorzichtig '10, 10, 10' te zingen. PSV leek in de tweede helft echter meer bezig met de aanstaande Europese confrontatie met Trabzonspor dan met een monsterzege op De Graafschap. Het waren zelfs de 'Superboeren' uit Doetinchem die het enige doelpunt na rust maakten. Gil Vermouth tikte de bal in het doel nadat een schot van Michael de Leeuw via de paal voor zijn voeten was beland (4-1).

Heerenveen
SC Heerenveen staat door de winst op RKC Waalwijk nu derde in de eredivisie op vijf punten van PSV en AZ. De Friese club won zondag in Waalwijk met 1-0, maar speelde bepaald niet als een kampioenskandidaat. Een uur lang met een man meer werd met de allergrootste moeite en een portie geluk de overwinning over het slotsignaal getrokken.

Gerelateerde artikelen