Sport26 mrt '12 13:22

Terroristen richten gifpijlen op Spelen

Auteur: BNR Webredactie

De Olympische Spelen die eind juli in Londen van start gaan zijn een mogelijk doelwit van terroristische gifmengers.

De Britse sensatiekrant The Sun meldt dat op basis van meldingen op internet. Daar zijn instructies aangetroffen van figuren die zich tot het al-Qaeda-netwerk rekenen om gifaanvallen uit te voeren.

Cyanide
Eén van de sites stimuleert volgens The Sun aanslagen met cyanide tijdens de Spelen, waarvoor goede handschoenen en huidcrème nodig zijn. Het gif wordt sneller in de huid van het slachtoffer opgenomen vermengd met crème. De krant meldde dat het onder een valse identiteit toegang wist te krijgen tot de website waar ongeveer 17.000 internetters contacten onderhouden.

Dreigingen
De chef van de Britse geheime dienst MI5 heeft afgelopen week de Britse regering ingelicht over eventuele dreigingen bij de Spelen. Het voornaamste olympische complex in Londen wordt beschermd met de grootste veiligheidsoperatie ooit in vredestijd op de Britse eilanden. Het luchtruim wordt bijvoorbeeld met luchtdoelraketten bewaakt.

Maar veiligheidsfunctionarissen zijn nog bezorgd over de beveiliging van plaatsen elders, zoals de plaatsen waar wordt geroeid (Eton Dorney), gefietst (Brands Hatch) of gezeild (Weymouth).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen