Sport11 feb '12 16:06Aangepast op 11 feb '12 16:45

Manchester United wint beladen topper van Liverpool

Auteur: Anne-Greet Haars

De beladen wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool is zaterdag met 2-1 door Manchester gewonnen. De wedstrijd was grimmig omdat Suarez weigerde de hand te schudden van Patrice Evra.

Het voorval gebeurde, vrij opzichtig, voor aanvang van het duel. Evra reageerde zichtbaar geërgerd. Hij trok nog aan de arm van de oud-Ajacied, maar die liep gewoon weg.

Oorzaak
Suarez en Evra raakten op 15 oktober tijdens de competitiewedstrijd op Anfield Road verwikkeld in een felle woordenwisseling, waarbij Suarez racistische opmerkingen zou hebben gemaakt.

De Engelse voetbalbond FA was na een diepgravend onderzoek keihard in zijn oordeel: acht wedstrijden schorsing voor de vedette van Liverpool .

Wedstrijd
Suarez wist wel te scoren voor zijn club. Maar het mocht niet baten, want Manchester United ging er met de winst vandoor. Wayne Rooney maakte beide doelpunten voor United.

Door de zege neemt Manchester United de koppositie in de Premier League over van stadgenoot Manchester City.

Ferguson haalt uit
Alex Ferguson van Manchester United heeft keihard uitgehaald naar Luis Suarez. "Suarez is een schande voor Liverpool. Hij zou nooit meer voor die club mogen spelen'', brieste Ferguson.

"Ik sprak Patrice vanochtend en hij zei dat hij Suarez een hand zou geven. Evra zei: ik heb niets om me voor te schamen. Suarez had een rel kunnen veroorzaken met het weigeren van die hand. Het was een vreselijke start van de wedstrijd en het creëerde een vreselijke sfeer'', aldus Ferguson. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen