Sport9 feb '12 07:50

Capello weg als bondscoach Engeland

Auteur: Anne-Greet Haars

Fabio Capello heeft woensdag ontslag genomen als bondscoach van Engeland. Hij is woedend over het besluit van de Engelse voetbalbond FA om verdediger John Terry z'n aanvoerderschap te ontnemen.

De verdediger van Chelsea moet in juli voorkomen, na het EK voetbal, op verdenking van racisme. Hij zou tegenstander Anton Ferdinand (Queens Park Rangers) onheus hebben bejegend. Terry ontkent de beschuldigingen.

Kritisch
Volgens de FA kan Terry geen aanvoerder van Engeland zijn zo lang de strafzaak niet is afgerond. Capello liet zich na de maatregel van de FA op de Italiaanse televisie zeer kritisch uit over de degradatie van zijn captain.

Ontslag geaccepteerd
De FA heeft het ontslag van Capello geaccepteerd. "Hij heeft zich altijd zeer professioneel gedragen'', liet FA-voorzitter David Bernstein weten. "Hij heeft het juiste besluit genomen. We danken hem voor zijn werk bij de Engelse ploeg en wensen hem veel succes in de toekomst.''

EK
Engeland heeft zich onder leiding van Capello geplaatst voor het EK voetbal komende zomer in Polen en Oekraïne. Zijn contract liep na dat toernooi af. Hij was sinds 2007 in dienst van de FA. Daarvoor was Capello trainer van onder meer AC Milan, Real Madrid, AS Roma en Juventus.

Opvolger
Harry Redknapp, de coach van Tottenham Hotspur, is een belangrijke kandidaat om Capello op te volgen. De Britse trainer werd woensdag toevallig vrijgesproken door een rechtbank van belastingontduiking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen