Sport4 feb '12 16:35

Hattrick topscorer Engeland Van Persie

Auteur: Fleur de Bruijn

Heel even dachten we dat Arsenal-coach Arsène Wenger Van Persie zaterdag rust zou gunnen. Maar de topscorer van de Premier League kwam, zag en Arsenal (over)won.

De Gunners wonnen zaterdag met 7-1 van Blackburn Rovers. Aanvoerder Van Persie scoorde drie keer. Van Persie maakte in de eerste helft de 1-0 en 2-1 en leverde op fraaie wijze de assist bij de 3-1 van Alex Oxlade-Chamberlain.

Overzicht van de treffers
Door treffers van Mikel Arteta, Oxlade-Chamberlain, opnieuw Van Persie en Thierry Henry liep Arsenal in de tweede helft uit naar een monsterzege. De ploeg van manager Arsène Wenger kwam door de zege op 40 punten uit 24 wedstrijden, waarmee Arsenal voorlopig op de vijfde plaats in de Premier League staat.

De Rovers speelden ruim een helft met tien man na een rode kaart voor Gael Givet, die Van Persie keihard onderuit schoffelde.

100x Van Persie
De eerste treffer van Van Persie in het Emirates Stadium betekende het 100e competitiedoelpunt in zijn carrière. De Rotterdammer maakte er 14 voor Feyenoord en na zaterdag 88 voor Arsenal. Met 22 doelpunten is Van Persie topscorer van de Engelse voetbalcompetitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen