Sport24 jul '11 15:56Aangepast op 24 jul '11 16:53

Hamilton wint GP van Duitsland

Auteur: Edme Koorstra

De Britse coureur Lewis Hamliton heeft de Grand Prix van Duitsland gewonnen. De McLaren-rijder versloeg na een spannende race zin concurrenten Alonso (Ferrari) en Webber (Red Bull) op de beroemde Nürburgring.

Alonso finishte als tweede op een paar seconden van Hamilton en Webber werd derde. Kampioenschapsleider Sebastian Vettel behaalde voor eigen publiek de vierde plaats. De Duitser van Red Bull passeerde door een snellere pitstop na de voorlaatste ronde nog de Braziliaan Felipe Massa van Ferrari.
Tweede overwinning
Voor de 26-jarige Hamilton was dit de tweede zege van het seizoen en de 16e in zijn carrière. Hij reed een fenomenale race, waarin zijn aanvallende rijstijl zich uitbetaalde. De Brit was vanaf de start agressief, want hij verdrong al voor de eerste bocht Mark Webber, die op poleposition stond, van de koppositie.
'Verbaasd over mijn snelheid'
Hamilton reageerde verrast na zijn triomf: "Ik was werkelijk verbaasd over mijn snelheid. Ik had dit niet verwacht van de auto. Ik denk dat het een van de beste races uit mijn carrière was.''

Gerelateerde artikelen