Sport26 feb '12 11:59Aangepast op 26 feb '12 13:05

Arsenal biedt miljoenen voor Van Persie

Auteur: Edme Koorstra

De Engelse voetbalclub Arsenal wil Robin van Persie heel graag vasthouden. Zijn contract loopt volgend jaar af, maar een hoog salaris en een bonus van vijf miljoen moeten hem overhalen bij te tekenen.

Van Persie heeft de besprekingen over zijn contract bij Arsenal opgeschort tot het einde van dit seizoen. Vanaf midden 2013 is aanvaller Robin van Persie contractvrij, maar zijn werkgever Arsenal wil het zover niet laten komen.

Regels
Als de berichtgeving in The Daily Mail klopt, zou de oud-Feyenoorder 160.000 euro per week kunnen verdienen. Arsenal breekt daarmee zijn eigen regels voor maximale salarissen voor spelers.

Volgens Van Persie heeft het opschorten van de besprekingen niets maken met een aanstaand vertrek bij de Engelse voetbalclub: "Er gaan veel verhalen rond over mijn contract en ik wil daarom helderheid geven. Ik wil mij nu volledig concentreren op het voetbal, om dit team te leiden.''

'Voetbal eerst'
"We hebben nu eenmaal een heel druk schema. Er is nauwelijks tijd om rustig te praten. Voor mij draait het nu alleen maar om het voetbal, niet om persoonlijke zaken. Alle energie gaat nu naar de ploeg. De club en ik zijn het er volledig over eens om na het seizoen om de tafel te gaan zitten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen