Sport8 nov '11 22:45

Gazza nam dagelijks 4 flessen whisky en coke

Auteur: BNR Webredactie

Oud-voetballer Paul Gascoigne goot in zijn zwartste dagen dagelijks 4 flessen whisky naar binnen. Daarnaast snoof hij 16 lijntjes coke. Dat bekent hij zaterdag in een interview met de Engelse tv-zender ITV1.

"De zwaarste tijd was toen ik vier maanden lang niet at en geen water dronk", vertelt de oud-voetballer van onder meer Newcastle United, Tottenham Hotspur, Lazio Roma, Glasgow Rangers en Everton. "Hoe ik dat volhield? Cocaïne! En daar kon ik op een gegeven moment niet meer mee stoppen. Ik snoof zeker 16 lijntjes per dag. Ik ging toen naar een afkickcentrum en het duurde drie weken, voor ik weer water dronk", zegt Gascoigne, die in 2004 afscheid nam als profvoetballer.

Demonen
Gascoigne zegt in het interview met ITV1 dat hij nog steeds moet vechten tegen de "demonen" in zijn lichaam, ondanks het feit dat hij nu al een jaar droog staat en dagelijks in behandeling is. "Vijftien jaar heb ik gedacht dat ik dat spul wel aankon, maar niet dus. Telkens ging het mis, en dan begon ik weer met drinken."

Gascoigne werd gezien als een van de beste voetballers van zijn generatie, maar mentale problemen en een alcohol- en drugsverslaving leidden er toe dat "Gazza" zijn faam nooit heeft kunnen waarmaken. Zowel op het veld als in zijn privé-leven maakte hij er een zooitje van.

Zelfmoord
Twee maanden nadat hij uit een psychiatrische inrichting was ontslagen, probeerde hij in mei 2008 in het Londense viersterrenhotel Millennium zelfmoord te plegen. In 2010 kreeg Gascoigne acht weken voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van drie jaar wegens rijden onder invloed opgelegd. Hij had volgens de ademtest vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

 

Gerelateerde artikelen