Sport20 aug '12 11:22Aangepast op 20 aug '12 13:19

Moisander voor 3 jaar naar Ajax

Auteur: Arjan Meesterburrie

De transfer van verdediger Niklas Moisander van AZ naar Ajax is rond. De clubs hebben een akkoord bereikt over een transfersom van 3 miljoen euro, zo melden meerdere media.

De 26-jarige Moisander is aangetrokken als vervanger voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken centrale verdediger Jan Vertonghen en tekent voor 3 jaar in Amsterdam. Hij speelde ook al in de jeugd bij Ajax, daarna belandde hij via FC Zwolle bij AZ.

Moisander moet nog medisch gekeurd worden en zet naar verwachting maandagmiddag zijn handtekening onder het contract.

Uitstekende keuze
Sport-commentator Ted van der Meer zegt in BNR's sportpanel dat hij het een goeie zet vindt van Ajax om Moisander vast te leggen: "Uitstekende keuze, ik denk dat de verdediging dan een stuk sterker wordt."

Trainer Frank de Boer liet zondag na de 6-1 zege van zijn ploeg op NEC al weten dat hij uitkijkt naar de komst van Moisander. "Hij was en is onze eerste keus'', zei De Boer.

'Schandalig'
Mede-sportpanellid Ben van der Burg wijst erop dat zo'n transfer ook een keerzijde heeft, want het is een enorme aderlating voor AZ: "We zijn nu blij voor Ajax, maar dan is AZ weer minder."

Daar sluit Van der Meer zich volmondig bij aan: "De competitie is al een paar weken bezig hier. De clubs weten niet waar ze staan over twee weken met hun teams. AZ raakt een topspeler kwijt middenin de competitie, dat is toch schandalig!"

Ted van der Meer pleit daarom op BNR voor een radicaal ander transfersysteem, waarbij transfersommen verboden worden.

Gert-Jan Verbeek
AZ hield al rekening met het vertrek van Moisander. "Mocht Niklas vertrekken, dan hebben we daar met Thomas Lam en Etiënne Reijnen al op ingespeeld'', vertelde trainer Gert-Jan Verbeek zondag na de 3-1 winst op Heracles Almelo.

Gerelateerde artikelen