Sport8 aug '12 17:33

Derde van olympische paarden komt uit Nederland

Auteur: Pieter van den Akker

Maar liefst vier gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles werden door Nederland in London al gehaald in de paardensport. Huh? Ja echt waar!

Prachtig nieuws weer uit Londen: Gerco Schröder heeft met zijn springpaard zojuist zilver gehaald. En niet alleen de Oranjeruiters doen het goed in Londen, ook de Nederlandse paarden zijn zeer succesvol. Maar liefst eenderde van de olympische paarden is in Nederland gefokt. BNR-verslaggever Jigal Krant nam een kijkje bij een fokkerij met een afgevaardigde in Londen.

Oranje randje
"Het is toch fantastisch dat hier in Londen een Nederlands gefokt paard met een Brit over die hoge oxers gaat", vindt paardenfokker Annelou de Man. Thuis, op haar boerderij in Gelderland, fokt zij dressuurpaarden die meedoen op de Olympische Spelen. Het was haar grote droom om een eigen gefokt paard in actie te zien bij de olympische springwedstrijd.

Niet verwondelijk, want De Man is gespecialiseerd in het fokken van springpaarden. "Mijn vader en moeder zijn gespecialiseerd in het fokken van dressuurpaarden en hebben op dit moment ontzettend veel succes. Ze hebben een paard op de Olympische Spelen. Voor Amerika weliswaar, maar met een oranje randje, omdat 'ie in Nederland gefokt is."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen