Sport11 aug '12 21:13

PSV begint met nederlaag tegen RKC

Auteur: Mijke Hurkx

PSV heeft zaterdag een slechte seizoensstart gemaakt. De ploeg van trainer Dick Advocaat moest in Waalwijk buigen voor RKC: 3-2.

Rodney Sneijder maakte twee doelpunten voor de Waalwijkers, die de laatste minuten met tien man speelden na een rode kaart (twee keer geel) voor Guy Ramos.

Jeremain Lens had PSV vroeg in de wedstrijd op voorsprong gebracht, maar RKC stond al snel weer op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Wilfred Bouma. Door twee treffers van Sneijder, kort voor en kort na rust, liep de thuisclub uit naar 3-1. Tim Matavz zorgde voor 3-2, de gelijkmaker bleef uit.

RKC Waalwijk heeft op de eerste speelronde van de eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Erwin Koeman versloeg zaterdag de gedoodverfde titelkandidaat PSV met overtuigende cijfers: 3-2. Dick Advocaat, terug op de bank bij PSV, zag hoe zijn elftal de hooggespannen verwachtingen geen moment kon waarmaken.

Teleurstelling
Na vier teleurstellende jaren gaat PSV dit seizoen met de gelouterde Advocaat op de bank maar voor één ding en dat is de landstitel. Het elftal kreeg deze zomer een kwaliteitsimpuls met het aantrekken van Mark van Bommel en Luciano Narsingh. Juist de linie die afgelopen seizoen zo vaak onder vuur lag, de verdediging, werd echter nauwelijks versterkt. Uitgerekend de defensie van PSV stond zaterdag in Waalwijk meermaals te klungelen.

Buigen voor RKC
Vorig seizoen moest PSV in Waalwijk ook al buigen voor RKC. Toen betekende die nederlaag het einde van de Eindhovense titelkansen. Zaterdag maakten de Eindhovenaren een valse start in de eredivisie, waar waarschijnlijk niemand in het PSV-kamp rekening mee had gehouden. Het leidde in de tweede helft tot de nodige frustraties bij de bezoekers, wat meer dan eens tot uiting kwam in heetgebakerde opstootjes waar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer zijn handen aan vol had.

Van Bommel
Mark van Bommel vond de nederlaag niet helemaal terecht. "Misschien hadden wij wel wat meer verdiend'', zei de aanvoerder van het elftal van trainer Dick Advocaat. "Zij wilden slechts kansen creëren uit fouten van ons. Dat is ze gelukt. Zo ver hadden wij het niet mogen laten komen.''

Even leek Van Bommel zelf voor de 3-3 te zorgen. Het doelpunt werd afgekeurd. "Ik had mijn twijfels, maar goed, het is aan de scheidsrechter. Het was wel een heel belangrijk moment. Komen we op gelijke hoogte, wie weet wat dan nog mogelijk was geweest.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen