Sport9 aug '12 21:29

Twente makkelijk door in Europa

Auteur: Melvin Captein

FC Twente heeft probleemloos de play-offs van de Europa League bereikt. Het elftal van trainer Steve McClaren won in de derde voorronde de uitwedstrijd van Mlada Boleslav, 2-0.

In de eigen Veste had FC Twente de Tsjechen vorige week ook al met 2-0 verslagen.

Chadli
In alweer de zesde internationale wedstrijd van dit seizoen deed FC Twente wat de trainer wilde; het maakte al snel een doelpunt. In de negende minuut zorgde Nacer Chadli na een pass van Leroy Fer voor de openingstreffer. De Tsjechen stonden daardoor meteen al voor de min of meer onmogelijke opdracht tenminste vier keer te moeten scoren.

De start van FC Twente was vergelijkbaar met die een ronde eerder bij Inter Turku. Daar leidden de Enschedeërs na 10 minuten zelfs al met 2-0, door doelpunten van Fer en Glynor Plet. In Finland waren doelpunten noodzakelijk, omdat FC Twente thuis niet verder was gekomen dan 1-1. Het werd bij Inter Turku uiteindelijk 5-0.

Fer
Ook na de snelle treffer in Tsjechië hield FC Twente het initiatief. Dat leidde na iets meer dan een half uur tot de tweede treffer. Deze keer was de assist van Chadli en zorgde Fer voor de afronding. Op de voorsprong viel weinig af te dingen. De Tsjechen hadden niet veel in te brengen.

Bij FC Twente maakte Dmitri Boelikin zijn debuut als basisspeler. De Rus was in de thuiswedstrijd tegen Mlada Boleslav ingevallen. Plet was buiten het elftal gelaten. Daniël Fernandes kreeg eindelijk een kans in het doel, omdat Nikolai Michailov en Sander Boschker geblesseerd waren. In de verdediging kreeg de Deense aanwinst Andreas Bjelland opnieuw de voorkeur boven Peter Wisgerhof.

Rust
Na de hervatting viel er weinig meer te beleven. Wel schoot invaller Wesley Verhoek nog op de paal. De Tsjechen hadden niet de kwaliteit de tegenstander nog serieus terug te dringen. Met het oog op de start van de competitie in eigen land, zondag tegen FC Groningen, maakte McClaren van de gelegenheid gebruik enkele spelers wat rust te gunnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen