Sport19 aug '11 11:04

Voorjaarkoning Gilbert en Tourwinnaar Evans in 1 ploeg

Auteur: Pieter van den Akker

De beste wielrenner van het voorjaar en de winaar van de Tour de France zitten volgend jaar in dezelfde wielerploeg. De Belg Philippe Gilbert, winnaar van de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, verhuist naar de Amerikaanse Zwitserse ploeg BMC, waar Touriwnnaar Evans al actief voor is.

Philippe Gilbert heeft een contract voor 3 jaar getekend. Hij maakt de overstap van Omega Pharma-Lotto, waarvoor hij sinds 2009 reed. Hij wordt bij BMC ook ploeggenoot van de Noorse wereldkampioen Thor Hushovd, die vorige week werd gecontracteerd.
Leider in het voorseizoen
"Gilbert wordt een van onze leiders in het klassieke voorseizoen, vervolgens een belangrijke pion in het team dat Evans in de Tour moet bijstaan en tenslotte een waardevolle mentor voor onze jongeren zoals Taylor Phinney en Greg Van Avermaet", aldus manager Jim Ochowicz.
De Belgisch kampioen is blij dat zijn overgang nu definitief is beklonken. "Het is een goed georganiseerd team en een erg professionele en hechte groep. Van bij het begin was de ploeg ook geïnteresseerd in mij. Ik kijk ernaar uit om na de voorjaarsklassiekers Evans bij te staan in de Tour.''
Vrienden
Evans reed bij Omega Pharma-Lotto al samen met Gilbert en kijkt uit naar de hereniging met de Belg. "We zijn altijd vrienden gebleven, nu worden we weer ploegmaats en dat is fantastisch", reageerde de Australiër.
Gilbert is dit jaar in de vorm van zijn leven. Hij won de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Na een geweldig voorjaar schreef hij deze zomer een etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam en won de Clasica San Sebastian. Ook zegevierde hij in de 3e rit van de Eneco Tour.

Gerelateerde artikelen