Sport12 apr '12 21:28Aangepast op 12 apr '12 22:29

De Graafschap en Vitesse winnen

Auteur: Fleur de Bruijn

De Graafschap heeft donderdagavond gewonnen van FC Utrecht met 3-0. Vitesse won bij VVV met 1-3.

Het was de eerste zege van De Graafschap sinds eind februari voor het elftal van trainer Richard Roelofsen. Excelsior verloor dinsdag al van NEC.

De Graafschap drong tegen Utrecht bij vlagen aan. Dat leverde in de 22e minuut de openingstreffer op. Een voorzet van Jan-Paul Saeijs belandde boven doelman Erik Cummins op de lat. De terugspringende bal kon vervolgens door Rydell Poepon worden ingetikt.

Tweede helft
Na ruim een uur kwam De Graafschap op 2-0. Michael de Leeuw kopte de bal met een boog over Cummins. De laatste keer dat De Graafschap in één duel twee keer scoorde was op 25 februari, uit bij Roda JC (0-2).

De Graafschap was bij enkele uitvallen zelfs nog wat gevaarlijker en kwam in de slotfase nogmaals tot scoren via De Leeuw.

Stand
Door de winst van de Graafschap hebben de superboeren de laatste plaats overgedragen aan Excelsior. FC Utrecht staat op twee punten achterstand van de nummer twaalf, FC Groningen. De Groningers hebben een wedstrijd minder gespeeld.

VVV-Vitesse
Vitesse heeft het zich donderdagavond onnodig lastig gemaakt in Venlo. De Arnhemmers waren in het duel met VVV voor rust heer en meester, maar wisten het grote krachtsverschil 'slechts' in twee treffers uit te drukken, van Alexander Büttner en Wilfried Bony.

Tweede helft
De ploeg van trainer John van de Brom kreeg daar in de tweede helft bijna de rekening voor gepresenteerd. Het opgeleefde VVV kwam via Yanic Wildschut snel terug tot 1-2, maar joeg daarna tevergeefs op de gelijkmaker.

In de slotseconden bepaalde Nicky Hofs de eindstand op 1-3.

Stand
VVV staat zestiende, op veilige afstand van Excelsior en De Graafschap. Vitesse staat op de zevende positie. Met negen punten achterstand op sc Heerenveen en met vijf punten voorsprong op NEC.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen