Sport6 mei '12 13:49

Politie houdt Feyenoordfans aan

Auteur: Karin Backx

De politie in Heerenveen heeft zondag dertien Feyenoordfans aangehouden. Ze wilden zonder kaartje naar de wedstrijd Heerenveen-Feyenoord. Na verzet nam de politie de supporters mee.

De burgemeester kondigde zaterdag een noodverordening af, omdat hij signalen kreeg dat een groot aantal supporters vanuit Rotterdam naar zijn stad wilde komen. De politie kon de openbare orde niet garanderen.

In de verordening staat dat alleen fans die een kaartje hebben voor de wedstrijd Heerenveen-Feyenoord de gemeente in mogen.

Laatste fluitsignaal
De aangehouden supporters kunnen de wedstrijd, die om 14.30 uur begint, niet zien. Ze blijven in ieder geval vastzitten tot het laatste fluitsignaal.

De trainers Ron Jans (Heerenveen) en Ronald Koeman (Feyenoord) hebben het sterkst mogelijk opstelling gemaakt voor de belangrijke slotwedstrijd, waarin de thuisploeg alles mag behalve gelijk spelen. Bij winst mogen de Rotterdammers in de voorronde van de Champions League spelen.

Ongewijzigd elftal
Zowel sc Heerenveen als Feyenoord treedt zondag in het Abe Lenstra Stadion voor het onderlinge duel aan met een ongewijzigd elftal.

In het centrum van Heerenveen is de sfeer volgens een politiewoordvoerder gezellig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen