Sport26 jul '12 13:45

Haase treft Gasquet in eerste ronde Spelen

Auteur: Anne-Greet Haars

Robin Haase moet het bij de Olympische Spelen in de eerste ronde opnemen tegen de Fransman Richard Gasquet. Dat heeft de loting donderdag uitgewezen

Haase is de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel. Samen met Jean-Julien Rojer doet hij ook mee aan de dubbel.

Gasquet is de nummer 21 van de wereldranglijst. Haase en Gasquet stonden op de ATP Tour nooit eerder tegenover elkaar. Als de Nederlander wint komt hij in de tweede ronde de Japanner Go Soeda of de Cyprioot Marcos Baghdatis tegen. Andy Murray zou eventueel daarna zijn tegenstander kunnen worden.

De wedstrijden worden tijdens de Spelen gespeeld op het gras van Wimbledon.

Dubbel
Met Jean-Julien Rojer doet Haase ook mee in het dubbel. De twee moeten het in hun eerste partij opnemen tegen Leander Paes en Vishnu Vardhan uit India. Paes is een zeer succesvol dubbelaar, maar lag in de aanloop naar de Spelen in de clinch met Mahesh Bhupathi, die weigerde in Londen met hem een duo te vormen. Ook Rohan Bopanna wilde dat niet. Paes speelt nu daarom met de onervaren Vardhan.

Favorieten
Roger Federer, sinds zijn Wimbledon-overwinning weer nummer één van de wereld, treft de Colombiaan Alejandro Fallo. De Zwitser heeft vijf keer eerder tegen Falla gespeeld en won altijd. Maar de laatste keer dat de twee tegenover elkaar stonden had de Zwitser het heel lastig.

De landgenoot van Federer, Stanislav Wawrinka, is de tegenstander van Andy Murray. Djokovic treft Fabio Fognini.

Rafael Nadal heeft een week geleden afgezegd voor de Spelen omdat hij zich niet fit genoeg voelt.

Gerelateerde artikelen