Sport7 mrt '12 23:13Aangepast op 8 mrt '12 09:59

Messias Messi scoort vijf keer

Auteur: Fleur de Bruijn

FC Barcelona vervolgde woensdagavond een reeks grandioze optredens in Europa met een monsterzege op Bayer Leverkusen: 7-1. Lionel Messi eiste met vijf treffers de hoofdrol voor zich op.

Nog nooit eerder scoorde een speler tijdens een wedstrijd in de Champions League vijfmaal.

De ruime zege van FC Barcelona volstond ruimschoots voor een plaats bij de laatste acht van de meest prestigieuze competitie voor clubteams. Leverkusen verloor voor eigen publiek al met 1-3 en verliet het speelveld dus na twee ontmoetingen met een nederlaag van dubbele cijfers.

Lobjes
Het was een klein wonder dat de openingstreffer van Messi tot de 25e minuut op zich liet wachten. Het fraaie stiftje was alweer zijn 125e treffer in 150 officiële duels in Camp Nou. Na een doeltreffend schuiver in de 42e minuut (2-0) verraste de Argentijn de arme doelman Leno opnieuw met een lobje (3-0).

Staande ovatie
Invaller Tello tekende voor 4-0, waarna opnieuw Messi voor 5-0 zorgde. Na de tweede treffer van Tello stonden er nog 28 minuten op het scorebord. Gelukkig voor Leverkusen trof daarna alleen nog Messi eenmaal doel. Karim Bellarabi bepaalde de eindstand op 7-1. Hij kreeg van de supporters van Barcelona een staande ovatie.

Gerelateerde artikelen