Sport15 mei '11 14:09

BNR verslaat de finale LIVE!

Auteur: Edme Koorstra

BNR.nl blogt op deze pagina live mee met alle gebeurtenissen rond de voetbalfinale tussen Ajax en FC Twente. Blijf dit artikel verversen om steeds weer nieuwe info te lezen. En zet vooral ook de radio aan, want de uitzending staat van 14.00 tot 17.00 uur volledig in het teken van de wedstrijd. Met onze eigen reporters, commentatoren en speciale gasten.

LIVEBLOG
16.21 "Gerechtigheid!"
is alles wat scheidend Ajax-directeur Rik van den Boog meteen na het laatste fluitsignaal weet uit te brengen voor de BNR-microfoon. In de uitzending van BNR noemde Hans Kraay een mogelijke zege van Ajax "een overwinning voor het oude bestuur".
16.20 AJAX is landskampioen in de Eredivisie seizoen 2010- 2011!
16.17
De extra drie minuten zijn inmiddels ingegaan. Het kan bijna niet meer stuk voor Ajax.
16.15
Op het veld wordt het nu wat onvriendelijker. Een opstootje op het middenveld. De frustraties bij Theo Janssen en Twente neemt toe, maar het is tot nu toe totaal niet over de schreef gegaan.
16.06 3-1!
Siem de Jong scoort en lijkt dit keer aan het langste eind te trekken in de onderlinge strijd met broertje Luuk.

16.04
De 'wedstrijd in de wedstrijd': als de stand zo blijft, loopt FC Twente het kampioenschap mis, maar plaatst het zich wel voor de voorronde Champions League.
15.56
Enoh komt er bij Ajax in voor Sulejmani, Janko komt bij Twente in het veld voor Danny Landzaat.
15.48
De goal van Landzaat komt nadrukkelijk in aanmerking voor de Bep Bakhuys -award...
15.36
En meteen is het weer raak! 2-1 door een goal van Theo Janssen.

15.35 2-0 door een eigen goal van Danny Landzaat
15.29 De Ajax-supporters zijn optimistisch, maar BNR-studiogast en voetbalstatisticus Jeroen Visscher voorspelde: het team dat als eerste scoort, verliest de wedstrijd.
15.26
Het wachten is op de tweede helft in een kolkende Arena, waar Bob Marley's "Three Little Birds" de spanning wat verlicht. Ajax lijkt de te kloppen ploeg.
15.17
Het is rust. En daar werd links en rechts hevig naar gesnakt. Luister via de knop rechts de integrale uitzending van BNR over de eerste helft terug.
15.16
Het is wederom Danny Landzaat die met een prachtige poging van 25 meter het Ajax-doel op een halve meter mist.
15.06
Danny Landzaat mist een unieke kans op de gelijkmaker.
15.03 Intussen in de Euroborgh: FC Groningen-PSV is nog altijd 0-0, waardoor de virtuele stand: 1 Ajax (34 - 73) 2. Twente (34 - 71) 3. PSV (34 - 69).
15.00 Eindelijk de eerste corner van de wedstrijd, voor FC Twente.
14.54 Siem de Jong scoort 1-0 , uit een indirecte vrije trap (VIDEO)

14.51
Sulejmani mist het Twente-doel op een haar na
14.50 BNR-reporter Pieter van den Akker staat op de Oude Markt in Enschede en praat met Twente-supporters. Luister via de knoppen rechts.
14.46
FC Twente lijkt de meeste moeite te hebben met de zenuwen. Van het kampioenselftal van vorig jaar staan slechts vier spelers in de basis.
14.43 Twente begon beter aan de wedstrijd, maar Ajax begint langzaam meer overwicht te krijgen.
14.40
Analist Hans Kraaij sr. in de BNR-studio noemt het voor Ajax een groot gemis dat de Mounir El Hamdaoui niet mee kan doen. De Marokkaanse aanvaller had de hele week al last van een hamstringblessure.
14.30 Dé wedstrijd is begonnen. Opstellingen: AJAX: Vermeer,v.d.Wiel,Alderweireld,  Vertonghen, Boilesen,De Zeeuw, Anita, Eriksen, Sulejmani, De Jong, Ebecilio FC TWENTE: Michailov, Rosales,Wisgerhof, Douglas,Buysse, Landzaat, Brama, Janssen, Ruiz, De Jong, Chadli.
13.09 In de binnenstad van Enschede hebben zich al zo'n twintigduizend fans verzameld om de wedstrijd te bekijken. Op drie pleinen in het centrum staan grote schermen waar de fans de wedstrijd kunnen volgen.
In het stadion van FC Twente kijken fans tegen betaling op een groot scherm naar de wedstrijd. Het stadion is bijna uitverkocht.
12.50 In de binnenstad van Amsterdam maken voetbalfans zich op om de wedstrijd om het landskampioenschap te volgen. Op het Rembrandtplein en het Leidseplein begint het al druk te worden, liet een politiewoordvoerder weten. Het betreft volgens hem vooral Ajaxsupporters. De sfeer in de stad is buitengewoon gemoedelijk, aldus de zegsman. Bij de ArenA, waar de wedstrijd om half drie begint, verloopt ook alles goed.
Praat mee!
U kunt zelf de hele middag over de wedstrijd meepraten via 020-4680000. U kunt reageren op de stelling "Het thuispubliek gaat vanmiddag de doorslag geven".
Over de wedstrijd
In de Amsterdam ArenA vindt vanmiddag om 14.30 uur de ontknoping van het seizoen in de eredivisie plaats. Ajax ontvangt FC Twente. De Amsterdammers staan bij aanvang een punt achter op de titelverdediger uit Enschede. Ajax moet winnen, FC Twente heeft genoeg aan een gelijkspel. Luister via de knop rechts de voorbeschouwing op BNR.
Uniek
Niet eerder werd het seizoen op de slotdag beslist in een rechtstreeks duel tussen de nummers één en twee. Saillant is dat beide topclubs elkaar vorige week ook al in de bekerfinale troffen. De eerste slag was voor FC Twente, 3-2.
Derde finale
Het is in zekere zin al de derde finale van dit seizoen tussen FC Twente en Ajax. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal troffen beide ploegen elkaar eveneens. Evenals de beker ging ook die trofee naar Enschede, 1-0.
Verliezer loopt mogelijk 2e plaats mis
De verliezer in de Arena loopt mogelijkerwijs ook de tweede plaats mis, die recht geeft op het kwalificatietoernooi van de Champions League. Die plek is voor PSV, als het tenminste wint bij FC Groningen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen