Sport24 jun '12 17:41

Terpstra Nederlands kampioen wielrennen

Auteur: Fleur de Bruijn

Niki Terpstra is zondag in de Limburgse stad Kerkrade Nederlands kampioen wielrennen geworden.

De coureur van Omega Pharma-QuickStep kwam na een wedstrijd over 228,8 kilometer in de stromende regen als eerste over de finishlijn.

Terpstra demarreerde op ruim dertig kilometer van de streep en soleerde naar de overwinning. Rabobankwielrenner Lars Boom eindigde op bijna twee minuten achterstand als tweede, voor Bert-Jan Lindeman van Vacansoleil-DCM. Terpstra volgt Pim Ligthart op, die vorig jaar het rood-wit-blauwe tricot claimde.

Loodzwaar parcour
Het parcours in het heuvelachtige Zuid-Limburg was loodzwaar en vanwege de regen waren de wegen soms spekglad. Hierdoor bereikten amper twintig man de finish.

Karsten Kroon en Tom Stamsnijder raakten in de beginfase betrokken bij een valpartij. De schade bij Kroon, die volgende week in Luik aan de start staat van de Ronde van de Frankrijk, zou volgens de eerste berichten meevallen. Stamsnijder viel in Kerkrade hard op zijn rechterknie en werd naar een ziekenhuis afgevoerd. Uit nader onderzoek bleek er niks gebroken te zijn, maar moest wel een wond worden gehecht.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen