Sport12 dec '11 18:55Aangepast op 12 dec '11 19:46

Commissarissen willen niet weg

Auteur: BNR Webredactie

Steven ten Have is vooralsnog niet van plan op te stappen als commissaris van Ajax, "in het belang van Ajax". Dat geldt ook voor medecommissarissen Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers.

"We zitten zeker niet vast aan het pluche", zei hij tijdens de aandeelhoudersvergadering. "Maar we moeten ook in het belang van Ajax handelen. Dat hebben we altijd als vrijwilligers gedaan. Dat wil niet zeggen dat we geen fouten hebben gemaakt. Maar de intentie is altijd goed geweest."

Vriendelijk verzoek
Rob Been junior, voorzitter van de ledenraad, vroeg Ten Have namens de vereniging Ajax of hij samen met alle commissarissen op korte termijn wil vertrekken. "Dat was het vriendelijke verzoek van de ledenraad", zei hij. "En de vereniging Ajax is in bezit van 73 procent van de aandelen."

Cruijff
Johan Cruijff heeft al laten weten dat hij wil terugtreden als commissaris. "Maar dan moeten de andere vier dat ook doen."

Als de hele rvc zou besluiten af te treden, dan lijkt de voorgenomen aanstelling van directievoorzitter Louis van Gaal van de baan.

Gerelateerde artikelen