Sport2 jun '12 21:43Aangepast op 2 jun '12 23:44

Arantxa Rus naar achtste finales Parijs

Auteur: Fleur de Bruijn

Arantxa Rus heeft zich zaterdagavond voor het eerst in haar leven voor de achtste finales van de Open Franse tenniskampioenschappen geplaatst.

Met een knappe zege op de Duitse tennisster Julia Görges is Arantxa Rus zaterdagavond in de voetsporen getreden van Brenda Schultz. Liefst 19 jaar nadat 'Boom Boom Brenda' in Parijs de vierde ronde bereikte, evenaarde de 21-jarige Rus die prestatie.  "Ik ben heel blij dat ik in de vierde ronde sta'', reageerde Rus nuchter. "Ik hoor net dat Schultz de laatste was die dat deed. Heel mooi dat ik dat nu ook doe.''

De 21-jarige Zuid-Hollandse speelster schakelde in de derde ronde van Roland Garros in een zwaarbevochten duel de als 25e geplaatste Duitse Julia Görges uit. Het duel duurde drie sets: 7-6 (5) 2-6 6-2.

Rus speelt in de achtste finales tegen Kaia Kanepi. De Estse tennisster won verrassend van de voormalig nummer één van de wereld, Caroline Wozniacki uit Denemarken: 6-1 6-7 (3) 6-3.

Achter de feiten aan
De tennisster uit Monster kwam in de eerste set op een 3-1-voorsprong, maar verloor vervolgens vier games op rij (3-5) waardoor Görges de setwinst binnen leek te hebben. Rus vocht zich echter knap terug en dwong een tiebreak af. Daarin toonde ze zich met 7-5 de sterkste.

In het tweede bedrijf liep de tennisster steeds achter de feiten aan (2-6), waardoor de beslissing in de derde set moest vallen. Rus kwam daarin op een 3-1-voorsprong waarna Görges de partij wilde staken vanwege de invallende duisternis. Er was echter nog genoeg licht op baan 7, waardoor de arbiter haar verzoek negeerde.

Duel staken
Görges vroeg bij een 4-1-achterstand vervolgens een blessurebehandeling aan, wellicht in de hoop dat het duel daarna alsnog zou worden gestaakt. De scheidsrechter liet echter gewoon doorspelen, waarna Rus koelbloedig het duel afmaakte: 6-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen