Sport8 dec '12 22:42

Eredivisie: Ajax en RKC winnen

Auteur: Melvin Captein

In de eredivisie klopte Ajax vanavond FC Groningen, terwijl RKC afrekende met NEC. AZ - Willem II en ADO Den Haag - PEC Zwolle eindigden in een gelijkspel.

Ajax - FC Groningen
Ajax won de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met gemak. De ploeg van trainer Frank de Boer boekte de vijfde competitiezege op rij: 2-0. Derk Boerrigter en Lasse Schöne (strafschop) maakten de doelpunten in de Amsterdam ArenA.

Siem de Jong had vroeg in de wedstrijd een strafschop gemist namens Ajax. De Boer liet in de slotfase de jonge Deense aanvaller Lucas Andersen debuteren. Ajax staat na 16 wedstrijden op 33 punten, 1 minder dan FC Twente en Vitesse en evenveel als PSV. Twente gaat zondag op bezoek in Eindhoven.

AZ - Willem II

AZ kon in de thuiswedstrijd tegen Willem II geen afstand doen van de netelige positie op de ranglijst. De 0-0 in Alkmaar betekende de zesde competitiewedstrijd op rij waarin de ploeg van trainer Gertjan Verbeek niet wist te winnen.

Het verschil tussen beide clubs bleef gehandhaafd op slechts 4 punten. Willem II passeerde door het gelijkspel Roda JC, dat zondag op bezoek gaat in Heerenveen, en staat nu 17e.

RKC Waalwijk - NEC
RKC Waalwijk versloeg op eigen veld NEC Nijmegen met 2-0 . De overwinning was verdiend. Cuco Martina maakte 1-0, Florian Jozefzoon 2-0. Door de winst steeg RKC van de 11e naar de achtste plaats op de ranglijst van de eredivisie met 20 punten uit 16 duels. NEC bleef zevende met 23 uit 16.

ADO Den Haag - PEC Zwolle
ADO Den Haag boekte als wel vaker dit seizoen een wat tegenvallend resultaat. Tegen nieuweling PEC Zwolle kwam het elftal van trainer Maurice Steijn niet verder dan 1-1. Voor Zwolle was het alweer de derde opeenvolgende remise.

In de 24e minuut kwam PEC Zwolle op voorsprong. Rochdi Achenteh zag een vrije trap, nog enigszins beroerd door Joey van den Berg, in het Haagse doel verdwijnen. In de 65e minuut zorgde Jens Toornstra voor de 1-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen