Sport24 nov '12 22:02Aangepast op 24 nov '12 23:12

RKC-Groningen en VVV-Heerenveen gelijk, NEC klopt Utrecht

Auteur: Thijs Baas

In de Eredivisie heeft Heracles Almelo een riante 0-2 voorsprong tegen Willem II alsnog uit handen gegeven. In de slotminuut scoorde Jordens Peters de gelijkmaker voor Willem II.

Ook VVV-Venlo en sc Heerenveen elkaar vanavond in evenwicht: 1-1, dezelfde uitslag als RKC Waalwijk - FC Groningen. NEC versloeg in eigen huis FC Utrecht met 2-0.

Willem II ontsnapt
Heracles leidde een kwartier voor tijd nog met 2-0 in Tilburg, maar Jordens Peters strafte een enorme blunder van doelman Remko Pasveer in de slotminuut genadeloos af. Willem II ontsnapte zo aan een zesde nederlaag op rij.

Heracles-speler Armenteros vierde zijn zevende en achtste competitietreffer, waarmee hij zijn doelpuntenrecord van het seizoen 2010-2011 evenaarde, toen hij daar 32 optredens voor nodig had. 

Gelijke hoogte
NEC en Utrecht kwamen op gelijke hoogte op de ranglijst, al blijft FC Utrecht door een beter doelsaldo zesde. De thuisploeg profiteerde voor rust van twee blunders in de Utrechtse verdediging. Ten Voorde opende in de zestiende minuut de score, Platje verdubbelde deze in de 39ste minuut.

De Nijmegenaren misten acht man door blessures en schorsingen. Dat leek de ploeg na rust op te gaan breken. NEC kwam er niet meer aan te pas en Utrecht joeg fanatiek op een doelpunt en dat leidde tot kansen voor De Kogel, Oar en Asare. Die slaagden er stuk voor stuk echter niet in om NEC-keeper Babos te passeren.

Opleving
In Venlo opende Linssen na 55 minuten de score namens VVV, Finnbogason maakte in de 61ste minuut gelijk. De eerste helft had weinig om het lijf. Alleen VVV-speler Van Haaren zorgde met een schot net naast en een bal op de lat voor enige dreiging.

Toen na rust Wildschut het team van de Venlonaren kwam versterken, leefde de wedstrijd iets op. In het laatste half uur golfde de wedstrijd op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Alleen een kopbal van Wildschut schampte nog de lat.

Buitenspel en hands
FC Groningen voorkwam dat RKC Waalwijk zijn derde overwinning op rij boekte. Voor rust werden in Waalwijk twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel (Jozefzoon) en hands (Chevalier). In de 43ste minuut was Kwakman wel succesvol voor FC Groningen.

Tien minuten voor tijd werd RKC alsnog beloond voor het goede spel na rust. Van peppen scoorde uit een één-twee met Chevalier, die zelf kort voor tijd nog de paal raakte. De Leeuw kreeg in de slotfase nog rood voor een forse duw op Sneijder.  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen