Sport8 mrt '11 22:49Aangepast op 8 mrt '11 23:14

Rood Van Persie leidt zege van Barcelona in

Auteur: Pieter van den Akker

FC Barcelona heeft de droom van Arsenal op het winnen van de Champions League opnieuw wreed verstoord. Het Spaanse sterrenensemble was net als vorig jaar over twee duels te sterk voor de getalenteerde ploeg uit Londen. Barça won vanavond het tweede duel in de achtste finale in Camp Nou met 3-1 en poetste daarmee de 2-1-nederlaag uit de eerste wedstrijd weg.

Robin van Persie speelde een hoofdrol in de Catalaanse voetbaltempel, maar niet op de manier waarop hij gehoopt had. De Nederlandse spits van Arsenal werd na bijna een uur spelen met twee gele kaarten uit het veld gestuurd en leidde daarmee de ondergang van zijn ploeg in. Lionel Messi was met twee doelpunten weer de grote man bij Barcelona.
Europa's best voetballende ploegen
De tweede confrontatie tussen de twee best voetballende ploegen van Europa kwam maar moeizaam op gang. Barça had moeite om openingen te vinden in de hechte organisatie van Arsenal, dat gokte op een snelle uitbraak. Van Persie, wonderbaarlijk snel hersteld van zijn knieblessure, kreeg in de punt van de aanval nauwelijks een bal.
Tegenvaller voor Arsenal was het vroeg uitvallen van doelman Wojciech Szczesny. De Pool blesseerde zijn vinger toen hij een vrije trap van Dani Alves stopte. Szczesny werd vervangen door Manuel Almunia, die tien minuten voor rust bijna werd verrast door een schot van Adriano dat op de buitenkant van de paal belandde.
Briljante goal Messi
Het duel ontbrandde vlak voor rust. Eerst kreeg Van Persie geel voor een duw in het gezicht van Alves en vervolgens opende Messi ver in de toegevoegde tijd de score. De Argentijn deed dat op briljante wijze, door de bal over Almunia te wippen en daarna raak te volleren: 1-0. Cesc Fabregas, oud-speler van Barça, leidde het doelpunt in door op de rand van zijn eigen zestienmetergebied knullig de bal te verliezen.
Eigen goal
Barcelona had aan deze stand genoeg om een ronde verder te komen. Acht minuten na rust kwam Arsenal op fortuinlijke wijze echter weer langszij. Sergio Busquets kreeg de bal uit een hoekschop ongelukkig op zijn hoofd en passeerde daarmee zijn eigen doelman Victor Valdes: 1-1. De kansen van Arsenal slonken toen Van Persie in de 56e minuut uit het veld werd gestuurd. Hij schoot op doel toen arbiter Massimo Busacca al had gefloten voor buitenspel. De Nederlander claimde dat hij het fluitsignaal in het kolkende stadion niet had gehoord. Busacca was echter onverbiddelijk.
Invalbeurt Afellay
De thuisclub nam het duel daarna in handen en sloeg tussen de 68e en 71e minuut toe door treffers van Xavi en Messi (strafschop). Ibrahim Afellay mocht de laatste tien minuten nog meedoen bij Barcelona.
Van Persie woest over rode kaart
Robin van Persie voelde zich vanavond in de kraker tussen FC Barcelona en Arsenal ernstig benadeeld door scheidsrechter Massimo Busacca. De Zwitser stuurde hem in de 56e minuut met zijn tweede gele kaart uit het veld omdat hij de bal nog op doel schoot nadat Busacca had gefloten voor buitenspel. ,,Hoe kan ik dat in godsnaam nou horen met 95.000 mensen op de tribune?'', zo brieste Van Persie na afloop. ,,Ik begrijp de scheidsrechter niet. Als er nou vier of vijf seconden tussen zijn fluitsignaal en het schot had gezeten, had ik het gesnapt. Maar nu zat er één seconde tussen. Dit moet een grap zijn.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen