Sport28 nov '11 19:11Aangepast op 29 nov '11 19:35

[UPDATE] Ledenraad praat verder

Auteur: BNR Webredactie

De 22 aanwezige leden van de ledenraad van Ajax hebben maandagavond na 2 uur vergaderen nog geen stelling genomen in het conflict tussen Johan Cruijff en de vier overige commissarissen Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers.

Ze hebben de vergadering even na 21.30 uur voor een kwartiertje geschorst, om daarna verder te praten.

Ajax-fans scharen zich achter Cruijff
"Johan Cruijff, wie kent 'm niet? Johan Cruijff, Johan Cruijff is een echte Ajacied." De voorkeur van de honderden Ajax-fans die maandagavond bij de ArenA waren, was duidelijk.

"Net werden er rode fakkels afgestoken toen Aron Winter naar binnen kwam", vertelde Driessen.  "Winter zit in het pro-Cruijff-kamp. De sfeer zit er goed in."

Petitie
Supporters van Ajax hebben de ledenraad een petitie overhandigd. Daarin nemen de fans stelling tegen de huidige situatie. "Mensen vechten elkaar de tent uit'', aldus woordvoerder Sander. "Wij staan voor het voetbal, daar moet het hier weer om gaan.''

De supporters vinden dat Cruijff de kans moet krijgen zich te bewijzen.

Spannend
De ledenraad van Ajax vergadert met 22 van de 24 leden. Leo van Wijk, jeugdvriend van Cruijff, en Kees Timman zijn verhinderd. De ledenraad wil maandagavond tijdens een stemmingsronde stelling nemen. De aanwezige leden verwachten dat de winnaar slechts op een krappe meerderheid kan rekenen.

Cruijff-aanhanger Keje Molenaar van de ledenraad rekende op een spannende vergadering. Ook hij zei geen idee te hebben welke kant het op zal gaan. "Vorige week heb ik gemerkt dat er best veel verdeeldheid is. Bepaalde leden kan je aardig inschatten. Sommige anderen niet."

Gerelateerde artikelen