Sport27 jun '12 15:59Aangepast op 27 jun '12 18:28

Rus zorgt voor stunt op Wimbledon

Auteur: Anne-Greet Haars

De Nederlandse tennisster Arantxa Rus heeft op Wimbledon voor een stunt gezorgd: in drie sets won ze van de Australische Samantha Stosur. Daarmee heeft ze de derde ronde bereikt.

Image

Het vergde drie sets om de als vijfde geplaatste Stosur uit te schakelen: 6-2 0-6 6-4.

Het is voor de eerste keer in haar carrière dat ze de derde ronde haalt op het prestigieuze toernooi. In deze ronde zal het opnemen tegen de als 30ste geplaatste Shuai Peng (China) of Ayumi Morita (Japan).  Die wedstrijd is nu bezig.

Setverloop
De eerste set won de Nederlandse met 6-2, waarin ze zes games op rij won. In de tweede set was ze het even helemaal kwijt en verloor deze met 6-0.

Maar in de derde set wist Rus haar solide spel weer op te pakken. Op 5-3 kreeg ze twee matchpoints die ze niet wist te verzilveren. Een game later was het wel raak en won ze de derde set met 6-4.

Blijdschap
"Ik ben erg blij met deze zege op gras. Daarop won ik nog nooit in het hoofdtoernooi'', reageerde Rus meteen na afloop op Sport1. De Westlandse lichtte toe dat ze zich niet van haar stuk had laten brengen door de gemiste kans in de voorlaatste game.

"Ze maakte een geweldig punt met de backhand. Ik moest dat meteen zien te vergeten en blijven geloven dat ik zou kunnen winnen. Dat lukte.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen