Sport26 jun '12 20:53

Haase vliegt uit Wimbledon

Auteur: Melvin Captein

Robin Haase heeft de eerste ronde op Wimbledon niet overleefd. Juan Martin del Potro, de nummer 9 van de plaatsingslijst, bleek een maatje te groot.

De Nederlandse nummer 41 van de mondiale lijst gaf meteen al in de eerste game zijn service af. Daarna haalde Del Potro het tweede punt binnen met liefst vier aces op rij. Na die valse start kwam Haase beter in de wedstrijd.

Goed op dreef
Vooral in de tweede set was hij goed op dreef. Nadat hij Del Potro voor de eerste keer had gebroken op een stand van 4-3 klonk een spontane juichkreet van de Nederlander, die daarna de set soepel uitspeelde (6-3).

Eerste service
Bij een voorsprong van 2-0 in de derde set liet Haase na om Del Potro, die worstelde met zijn eerste service, opnieuw te breken. De Argentijn herstelde zich knap, terwijl het spel van Haase juist wegzakte. Na verlies in de tiebreak verloor de Hagenaar ook meteen zijn service in de eerste game van de vierde set.

Die klap kwam Haase niet meer te boven, al brak hij op 4-5 nog wel even de opslag van de Zuid-Amerikaan. Del Potro sloeg echter meteen weer terug: 7-5.

Gerelateerde artikelen