Sport17 jul '12 07:54

Rustdag: uitslapen, interviews en criteriums

Auteur: Anne-Greet Haars

Dinsdag is het rustdag in de Tour. En dat is de dag voordat er zware dagen aanbreken in de Pyreneeën. Gisteren waren er weer een hoop uitvallers in de Tour.

Image

“Er zijn natuurlijk hele zware valpartijen geweest aan het begin van de Tour, waardoor er veel renners uitvielen”, vertelt BNR's sportredacteur Edwin Driessen. “Als je kijkt naar gisteren, dan verrast me dat niet. Er zijn meer renners gevallen die toch door waren gegaan.”

“Maar als we zo doorgaan dan denk ik dat we een record gaan breken van het aantal afvallers.”

Interviews en vrouwen
Op een rustdag zitten de mannen niet stil: er wordt gewoon getraind, maar dat zal niet vijf of zes uur duren. “Ze geven vandaag veel interviews aan de pers. Verder slapen ze natuurlijk een beetje uit en het is ook wel een traditie dat de vrouwen naar de Tour komen.”

Criteriums
Na de Tour kunnen de mannen altijd veel geld verdienen in de criteriums. Het AD brengt vanochtend dat de criteriums in de problemen zijn door de Olympische Spelen, de crisis en zwakke Nederlanders. “Eén van de dingen die vaak op de rustdag gebeurt, is dat de managers van de criteriums in de Tour komen om afspraken te maken met renners”, vertelt Driessen. "Die problemen zullen de renners wel gaan voelen in hun portemonnee."

Volgens Driessen wordt er voor een Tourwinnaar 50.000 euro neergelegd. “Maar dan neemt hij wel z’n knechten mee, want een Touroverwinning lukt je niet in je eentje.”

Nederlandse renners
De vraag is natuurlijk welke Nederlanders gestrikt zullen worden voor de criteriums. Driessen: “De managers van de criteriums zullen vooral gaan betalen voor de buitenlandse renners, want mensen willen graag helden zien.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen