Sport16 jul '12 08:05

Eindelijk een beetje Oranjesucces in de Tour

Auteur: Pieter van den Akker

Gisteren brak eindelijk de zon door voor Rabobank in de Tour. Na louter ellende won Luis-Leon Sanchez de veertiende etappe.

Daar had zijn Nederlandse ploegmaat Steven Kruijswijk ook een aandeeltje in. Verslaggever Léon de Kort sprak met de Brabander en vroeg hoe groot de voldoening was over de zege van Sanchez en zijn eigen optreden.

Blijven geloven
"Dit is iets waar we voor gingen en nodig hadden. Belangrijkste is dat we met de ploeg die we nog hebben - de vier man - erin zijn blijven geloven", zegt Kruijswijk. "Dat heeft ons gebracht naar wat we nu hebben. Met Luis weet je dat als hij mee zit, hij het af kan maken."

"Ik ben zelf helaas niet goed genoeg zoals zo'n beetje de hele Tour al, maar ik ben blij dat ik iets heb kunnen doen. Luis vroeg mij op de Port de Lers of ik tempo kon maken en dat heb ik gedaan. Hij zei dat hij zich echt goed voelde."

Jan lul
Het was echt de bedoeling om mee te zitten, vervolgt Kruijswijk. "Ik ga hier niet anderhalve week voor jan lul rondrijden."

Kruijswijk hoop dat hij nog bij een andere etappe een rol kan spelen. "De etappes die nog komen in de Pyreneeën zijn mooie etappes, maar dan moet ik wel de benen hebben om zelf voor de overwinning te rijden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen