Sport6 jun '11 15:00

RBC: geen faillissement, maar surseance

Auteur: Marjan van den Berg

In plaats van het verwachte faillissement heeft de noodlijdende voetbalclub RBC Roosendaal maandag bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. De club ziet voorlopig af van de eerder aangekondigde faillissementsaanvraag.

Advocaat Hans van Oijen: "De surseance is een noodgreep om wat lucht te krijgen. Schuldeisers wilden vandaag al spullen bij de club ophalen. De uitgesproken surseance voorkomt dat." Ook sponsors die een ultieme poging doen RBC te behouden voor het betaalde voetbal, hebben door het uitstel iets meer tijd gekregen.
Geen reddingsplan
Door de surseance blijft RBC voorlopig in bezit van de betaaldvoetballicentie. Die zou bij een faillissement direct zijn vervallen. Toch ziet het er nog steeds niet best uit. Van Oijen: "Er staat vooralsnog nog geen reddingsplan op papier. Ook heb ik nog geen bedragen gezien. Ik omarm elk initiatief. Maar vooralsnog is er niets concreets."
Faillissement
Volgens Van Oijen heeft RBC 1,6 miljoen euro nodig om gered te worden. De aandeelhoudersvergadering van NV RBC Roosendaal besloot vorige week het faillissement van de club aan te vragen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen