Sport20 jun '11 16:05Aangepast op 20 jun '11 17:38

'Af en toe 6-4 moet kunnen'

Auteur: Thijs Baas

De keuze voor Co Adriaanse is voor FC Twente-voorzitter Joop Munsterman een logische voortzetting van het bewind van Michel Preud'homme van het afgelopen jaar.

Adriaanse was meteen favoriet om de Belg op te volgen. Hoewel meerdere namen circuleerden - de namen van onder meer Ronald Koeman en Steve McClaren werden in verband gebracht met de Tukkers - was de Amsterdammer vanaf dag één eerste keus. Adriaanse staat volgens Munsterman garant voor het attractieve voetbal waar FC Twente naar streeft, met veel doorstroom uit de eigen jeugd. Wel benadrukte Adriaanse bij de contractbesprekingen dat FC Twente zal moeten wennen aan "af en toe een 6-4".
Eigenzinnig
Over de financiële onderhandelingen geeft de Twente-preses geen details prijs, maar van exorbitante salariseisen van de kant van Adriaanse was volgens hem geen sprake. Ook Adriaanse's erkende eigenzinnigheid baart Munsterman allerminst zorgen. Met achtereenvolgens Fred Rutten, Steve McClaren en Michel Preud'homme is de club wat dat betreft de laatste jaren wel wat gewend geraakt. Illusies dat Twente met Adriaanse eindelijk een Arsène Wenger-achtige 'coach voor het leven' heeft binnengehaald heeft Munsterman niet. "De tijd is voorbij om aan zoiets te bouwen. Ik weet niet of je nog trainers kunt aantrekken die met jou kunnen bouwen aan een club die kampioen wordt."
Hereniging met Van Halst
Pikant detail is dat Co Adriaanse bij zijn nieuwe club zal moeten samenwerken met technisch directeur Jan van Halst. Bij de komst van Adriaanse bij Ajax, we spreken het jaar 2000, werd Van Halst als speler verbannen uit het eerste elftal. Pas onder Adriaansens opvolger Ronald Koeman kon Van Halst werken aan zijn eerherstel.
Klik rechts voor de gesprekken die sportverslaggever Edwin Driessen had met Twente-voorzitter Joop Munsterman en aanvoerder Peter Wisgerhof.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen