Sport13 mrt '11 18:26

FC Twente nipt langs VVV

Auteur: Harmen Simon Teunis

Voor FC Twente levert momenteel vrijwel elke wedstrijd problemen op. Tegen VVV-Venlo ontsnapte de kampioen maar net aan puntenverlies. Pas kort voor tijd zorgde invaller Ola John in de Veste tegen de degradatiekandidaat voor de bevrijdende treffer, 2-1.

Al na drie minuten kwam VVV op voorsprong. Ferry de Regt kopte raak uit een hoekschop. Het was voor VVV de beloning voor een agressief begin. Sinds de winterstop is FC Twente vooral in de openingsfase kwetsbaar. Voortdurend komt het elftal van trainer Michel Preud'homme snel op achterstand.
Achtervolging
De titelverdediger moest daardoor opnieuw in de achtervolging. Daarbij had het twee handicaps. Op de eerste plaats was er nog wat vermoeidheid in het elftal, na de Europese inspanning van donderdag tegen Zenit Sint Petersburg (3-0). Bovendien ontbrak het gebruikelijke verdedigingscentrum, normaal bestaand uit Peter Wisgerhof (niet helemaal fit) en Douglas (geschorst).
Nu speelden Oguchi Onyewu en Rasmus Begtsson vlak voor doelman Nikolai Michailov, hetgeen de opbouw in het elftal niet ten goede kwam. Vooral Onyewu, de van AC Milan gehuurde Amerikaan, is zwak in zijn passing. Mede daardoor duurde het even voor de kansen voor de thuisclub kwamen. Bovendien paste VVV waar mogelijk vertragingsmethoden toe.
Gelijkmaker na een half uur
Uiteindelijk werd het na een half uur toch 1-1. Wout Brama, de middenvelder die zelden scoort, tikte van dichtbij in na een kopbal van Marc Janko. Nacer Chadli had de voorzet gegeven. Tot dan was FC Twente niet zo heel gevaarlijk geweest. Er waren een paar aardige pogingen van Chadli, Janko en Emir Bajrami, meer niet.
VVV beste mogelijkheden
Ook na de hervatting kwam FC Twente nauwelijks in het ritme. In eerste instantie kreeg VVV zelfs de beste mogelijkheden. Een kwartier voor tijd knalde Theo Janssen op de paal. Met een kopbal, net naast, was Luuk de Jong vervolgens dichtbij een treffer. Vervolgens schoot Ruud Boymans voor VVV hard op de lat. Vlak voor tijd scoorde invaller Ola John na een pass van Roberto Rosales toch nog de niet meer verwachte 2-1 voor de thuisclub.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen