Sport24 sep '11 20:53

PSV rolt tien man Roda JC op

Auteur: BNR Webredactie

De ploeg van PSV-trainer Fred Rutten scoorde er tegen tien man van Roda JC lustig op los: 7-1.

Dries Mertens was met vier doelpunten weer de grote man bij de thuisclub. De Belg heeft in zeven wedstrijden al 11 keer gescoord.

Jagos Vukovic was de schlemiel van de avond. De Servische verdediger, door PSV verhuurd aan Roda JC, leidde de afstraffing van zijn ploeg in. Vukovic liep in de 19e minuut de doorgebroken Tim Matavz onderuit en werd daarvoor door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer bestraft met de rode kaart.

Tweede doelpunt
Uit de daarop volgende vrije trap schoot Mertens de 2-0 achter doelman Pawel Kieszek. Enkele minuten daarvoor had Ola Toivonen op aangeven van Georginio Wijnaldum de score geopend.

Rest eerste helft
De tien Limburgers kregen in het restant van de eerste helft alle hoeken van het veld te zien in het Philips Stadion. De ene na de andere PSV-aanval rolde op het doel van Kieszek af.

Trainer Harm van Veldhoven zag vanaf de kant hoofdschuddend toe hoe zijn ploeg zoek werd gespeeld. Roda JC mocht blij zijn dat het bij rust 'slechts' 4-0 was, door doelpunten van Kevin Strootman en opnieuw Mertens.

Weinig kritiek
Waar PSV vroeger na een voorsprong nog wel eens gas terugnam, bleef de ploeg van Rutten zaterdag net als in eerdere wedstrijden dit seizoen jagen op meer doelpunten.

Het enige verwijt dat Rutten zijn jonge elftal kon maken, was dat het gros van de kansen onbenut werd gelaten. Daardoor bleven de dubbele cijfers waar de supporters hoopvol om riepen uit zicht.

Broekhof
Van Veldhoven greep al in de 39e minuut in door verdediger Leon Broekhof in het veld te brengen voor middenvelder Arnaud Sutchuin Djoum. Verrassend genoeg was het Roda JC dat na rust voor het eerste wapenfeit zorgde.

Doelpunt Malki
Invaller Sanharib Malki bezorgde de bezoekers zowaar een doelpunt. Kort daarna maakte Mertens zijn derde van de avond. Nadat Wijnaldum een strafschop had gemist, voerden Matavz en weer Mertens (penalty) de score in de slotfase op naar 7-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen