Sport5 aug '11 21:51

Feyenoord wint met 0-2 van Excelsior

Auteur: Harmen Simon Teunis

In een matige wedstrijd bleek Feyenoord vrijdagavond op Woudestein te sterk voor stadgenoot Excelsior. In de eerste officiële wedstrijd van Ronald Koeman als trainer van Feyenoord had zijn ploeg genoeg aan twee doelpunten.

Guyon Fernandez maakte na rust de 0-1 voor Feyenoord. Het tweede doelpunt was een eigen doelpunt van Excelsior-speler van Steensel.

Technisch directeur Martin van Geel bevestigde eerder op de dag nog maar eens dat Feyenoord deze laatste transfermaand blijft zoeken naar offensieve spelers met scorend vermogen. Bas Dost (sc Heerenveen), Lex Immers (ADO Den Haag) en Ryo Miyaichi (Arsenal) zijn nog altijd belangrijke kandidaten om de Rotterdamse aanvalslinie te versterken.

Kwaliteitsimpuls

Waarom de technische leiding van Feyenoord de selectie nog een kwaliteitsimpuls wil geven, bleek tijdens de wedstrijd op Woudestein. Met het vertrek van Georginio Wijnaldum (PSV) en Luc Castaignos (Internazionale) leverde de voormalige topclub liefst 29 treffers in. Wie de meeste doelpunten dit seizoen voor Feyenoord moet gaan maken, is nog onduidelijk.

Eerste helft

In de eerste helft kreeg het dominante Feyenoord, met drie debutanten (de voormalige Excelsiorspelers Kaj Ramsteijn, Jordy Clasie en Guyon Fernandez), voldoende kansen op een doelpunt. Met name middenvelder Leroy Fer, die sterk speelde, kwam een paar keer in scoringspositie. Doelman Wesley de Ruiter bleef met het nodige geluk overeind. Ook de hoekige Sekou Cissé en linkspoot Jerson Cabral, een tikje onwennig op de rechterflank, lieten goede kansen liggen. Op het middenveld maakte de kleine Clasie een aardige indruk.

Tweede helft

De tweede helft begon met een grote kans voor Excelsior. Roland Alberg tikte de bal in riante positie naast. Het was uiteindelijk Fernandez die in de 56e minuut dankzij slecht uitverdedigen bij de thuisploeg de eredivisie open schoot, 0-1. Met een eigen doelpunt van Leen van Steensel, na goed doorzetten van Cabral, verdween de spanning uit de derby. Tim Vincken kopte in de slotfase nog wel op de lat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen