Sport29 mei '11 20:09Aangepast op 29 mei '11 22:19

Politie prijst feestende ADO-supporters

Auteur: Marjan van den Berg

Op het plein naast het stadion van ADO Den Haag is zondagavond groot feest gevierd. Voor het eerst in 24 jaar speelt de club Europees voetbal. Het team kwalificeerde zich zondagmiddag door na een reeks strafschoppen te winnen van FC Groningen.

De spelersbus arriveerde rond half acht uit Groningen. Volgens de politie waren er ruim achtduizend mensen aanwezig zijn bij de huldiging. De politie prijst het gedrag van de supporters: "Het is uitzonderlijk feestelijk’’, aldus een woordvoerder. "Iedereen staat te zingen en te springen en er valt geen onvertogen woord.’’
De politie besloot op het laatste moment de bus met de spelers via een andere route te laten aanrijden. Zo'n duizend supporters waren vanaf het stadion naar het Prins Claus-viaduct gelopen om hun idolen op te wachten. Enkele tientallen hadden zich ook al op de rijbaan begeven, zodat de politie tijdelijk een aantal rijstroken moest afzetten. Maar deze situatie duurde niet langer dan een kwartier, aldus een woordvoerder.
Burgemeester Jozias van Aartsen stelde tijdens de huldiging "trots te zijn op onze jongens, die geweldig waren''. Hij prees ook vooral de supporters "die de club door de jaren heen zijn blijven steunen''.
Daarna werden de spelers allemaal apart naar voren gehaald om hen door het publiek te laten toezingen. Tussendoor werden geregeld teksten als 'We gaan Europa in, we gaan Europa in!' gescandeerd.
Ook zondagmiddag was de sfeer rond het stadion van ADO Den Haag al bijzonder ontspannen. Duizenden fans keken de wedstrijd tegen FC Groningen op een groot scherm op het plein naast het stadion.
Volgens de politie deed zich tijdens de huldiging slechts één noemenswaardig incidentje voor. Bij een kleine vechtpartij aan het eind van de bijeenkomst raakte een man gewond. Tijdens de festiviteiten in de middag raakten twee kinderen lichtgewond toen zij in een gebroken bierflesje trapten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen